Givande

Arbetet pågår. I Indien arbetar vår partner för att lära barn att tvätta händerna ordentligt för att minska smittspridningen.

Att leva i en tid då vi inte kan samlas till gudstjänst har många konsekvenser. En konsekvens av många är att insamlingen till både församlingarnas och EFKs gemensamma arbete riskerar att minska. Var med och ge! Tillsammans hjälper vi de mest utsatta i världen.

...till hela människan över hela världen

Att i både ord och handling förmedla evangeliet, de goda nyheterna, har varit EFKs ärende i 130 år och det är lika angeläget i dag som någonsin! Vi vet av erfarenhet att de fattiga och utsatta drabbas mest, även nu i coronatider. Vi kan redan nu ana att den ekonomiska situationen gör att människor som redan har det svårt blir ännu mer utsatta och sårbara. Risken finns att de fattigas och barnens rättigheter inte tas på allvar. Risken är större att familjer svälter, inte kan få värdig sjukvård eller att många individer får vara kvar i ett liv som de så desperat försöker att lämna.

Men, du och jag kan göra skillnad. Det är bara möjligt genom att vi är många som fortsätta att gemensamt bär arbetet ekonomiskt även i coronatider. Var med du också - tillsammans förändrar vi situationen i världen. Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det.

Ge en gåva till EFKs mission

Du kan enkelt och snabbt ge en gåva till EFKs gemensamma arbete genom Swish eller bankgiro.

  • Swish 900 4037
  • Bankgiro 900-4037

Märk din gåva "EFKs mission".

Samla in via Ge för livet som vanligt - fast på andra sätt

Här kommer en idé från Framtidskyrkan i Gottne-Mellansel! På våren gör församlingen vanligtvis en Ge för livet-kampanj som brukar vara en tårtbuffé dit hela grannskapet kommer och där de säljer lotter och annat till förmån för EFKs internationella arbete. I pandemitider blir detta svårt att genomföra, så församlingen kom på att de kunde erbjuda lite olika tjänster till folk i samhället, som exempelvis att byta däck på bilen, plantera folks blomsterlådor och annat för att på så vis samla in till det de hade lovat. Kanske kan detta inspirera dig och din församling att samla in via Ge för livet på andra sätt i vår?

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du har frågor eller tips på hur man kan jobba med insamling i församlingen i dessa tider!

Staffan Jenemark
Kommunikations- och insamlingschef
073-868 28 17

Mejla mig!