Ansök

Ansök StepOut

StepOut-programmet har en ansökningsperiod per år. Sista ansökningsdag är 15 april 2024 (men hör av dig till jenny.jonsson@efk.se om du inte hinner ansöka innan dess). Dom som ansöker i tid får första tjing på platser och önskat land.

Vi kan aldrig i förväg garantera att det finns plats för dig i önskat land, men vi gör vårt bästa för att pusslet ska gå ihop och att de flesta ska kunna åka dit de vill. Finns det inte plats erbjuder vi dig gärna praktik i ett annat land och du får då ta ställning till om du vill åka eller ej. I ansökan och under intervjun har du möjlighet att ange de önskemål du har när det gäller var du vill ha din praktik. Det går självklart bra att inte önska någon plats alls utan låta oss placera dig där vi tror att du skulle passa bäst. Aktuella praktikplatser hittar du här.

Efter intervjun meddelar vi så snart vi kan om vi vill sända ut dig som praktikant eller ej. När alla intervjuade har fått sitt besked börjar placeringsprocessen av land och vi kan efter ett par veckor meddela om du har fått något av de länderna du önskat eller ej. Efter du har fått besked om land behöver du bestämma dig inom en vecka om du vill åka ut med StepOut eller ej, du behöver alltså ge slutgiltigt besked ganska snabbt. Detta förväntas ske i slutet av april/början av maj.

Som komplement till ansökan ska varje sökande be två personer att skriva en rekommendation. En av dessa bör vara en person med ett förtroendeuppdrag i din lokala församling till exempel en pastor, ungdomsledare eller någon i styrelsen/missionsrådet. Den andra personen ska vara någon som känner dig väl, dock inte en nära anhörig.

Intervju sker på överenskommen tid och oftast digitalt via plattformen Teams om det inte är nära för samordnaren och den sökande att mötas upp.

Ansök här!

I menyn hittar du mer information.