Utreseländer 2024

Här finns en lista på aktuella länder och partnerorganisationer.

Afrika

Zambia

Mpongwe Baptist Association (MBA). Genom hälsovård och andra samhällstjänster vill MBA bidra till hopp för den zambiska befolkningen. Arbetet är till stor del fokuserat på att träna och stötta lokala församlingar och deras ledare att på olika sätt tjäna och stötta sina lokala samhällen. Genom Mpongwe Mission Hospital bedrivs ett hälso- och sjukvårdsarbete som betjänar ett stort antal människor per år. Inom ramen för praktiken kan du som praktikant antingen ha praktik på sjukhuset som betjänar ett stort område med hjälp till hälsa och sjukvård, eller på skola där du får hjälpa till och undervisa barn. Som praktikanter bor ni i ett eget hus och har i området en marknad. För övrigt är det den zambianska landsbygden, röd sand med skumpiga vägar, härliga människor och varma dagar som väntar!

Tid: 4 mån Budget: 42 000kr Antal praktikanter: 2-4st

Sydamerika

Paraguay

Centro Cristiano Asistencial Betel (CCAB). CCAB vill bidra med samhällsutveckling genom satsningar på barn och deras familjer genom byutveckling. Barnens utveckling och rättigheter står i centrum. Organisationen driver olika projekt genom lokala församlingar på olika platser i landet. Som praktikant handlar det mycket om att hjälpa till med läxläsning för barnen på ett center som CCAB driver, skapa roliga och meningsfulla fritidsaktiviteter och läsa spanska. Under din praktik bor du i en mellanstor stad där det finns stora kontraster men där i princip alla vill möta dig med den värme som är så typisk för latinamerikans kultur. Spanskan är A & O i sammanhanget så det är bra om du har grundkunskaper i språket, men inte ett krav. Praktiken innebär också lektioner i spanska och engagemang i den lokala församlingen.

Tid: 4-6 mån Budget: ca 57 000kr (5mån) Antal praktikanter: 2 st

Asien

Thailand - Chiang Mai

I norra Thailand har EFK ett regionkontor för Asien som jobbar med en stor bredd av projekt och partners. I höst riktar sig praktikplatsen här till dem som har en genomförd utbildning på högskole- eller universitetsnivå. På plats får du testa på det dagliga arbetet på ett regionkontor och allt vad det innebär av partnerkonferens, rapportskriving och kommunikation, samtidigt som du får gå en introduktionskurs till språket thai som de flesta pratar i landet. Efter några veckor av introduktion på kontoret är det dags att lämna storstaden för att vara en del av ett projekt i ett par månader. Till hösten räknar vi med att det blir hos vår partner Upland som finns några timmar norr om Chiang Mai ute på landsbygden. Mitt i djungeln bland bergen möter du minoriteten Lahu och fokuserar tillsammans med dem på hållbar försörjning, jordbruk och minoriteters rättigheter.

Efter tiden hos Upland finns det möjliget att besöka andra partners och länder för att få en ännu bredare bild av arbetet som EFK är en del av i Asien. Vi strävar efter att kunna erbjuda en praktikplats som får beröra dina intressen utifrån våra fyra fokusområden: församlingsbyggande, barns rättigheter, hållbar försörjning och mot människohandel.

Tid: 4-6 mån Budget: 48 000kr (5mån) Antal praktikanter: 2-3 st

Europa

Grekland - Aten

I storstaden Aten får du vara med våra svenska missionärer på plats och ha praktik inom två fokusområden - församlingsbyggande och mot människohandel. Det församlingsbyggande arbetet handlar om att betjäna människor lever i samhällets utkant i ett anarkistiskt område i Aten. Här ligger den största delen av praktiken där du får möta människor med olika fysiska och andliga behov utifrån ett community center tillsammans med ett team. Grekiskalektioner, matutdelning och att hjälpa till med olika event samt gudstjänster står på schemat.

I en annan del av praktiken får du möjlighet att ha praktik på Threads of Hope ett syföretag som hjälper kvinnor ut ur prostitution. Där finns många praktiska uppgifter att hugga tag i. En del av din praktiktid handlar också om att ta till sig den grekiska kulturen och testa på att lära sig språket. Är du redo för storstadsmission är det här platsen för dig!

Tid: 6-8 mån Budget: 10 000kr/månaden Antal praktikanter: 2-3st

ANSÖK HÄR

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig!

Jenny Jonsson
Projektsamordnare StepOut 25 % & ledarutvecklare med fokus på unga vuxna 25 %

070-101 09 87

Mejla mig!