SAT-7 förmedlar hopp till miljoner i Mellanöstern

SAT-7 producerar och sänder kristen satellit-tv i Mellanöstern, Nordafrika och Turkiet. Utifrån en vision om att förmedla Guds kärlek genom tv sänds program dygnet runt på arabiska, persiska och turkiska. Man räknar med drygt 21 miljoner regelbundna tittare bara på de arabiska kanalerna. SAT-7 jobbar mycket med att ha kontakt med sina tittare både genom sociala medier och på andra sätt. Speciellt barnprogrammen är oerhört populära och flera miljoner barn ser regelbundet på kanalen även från de mest stängda av länderna i regionen. 2021 lanserades SAT-7 PLUS, regionens första streamingtjänst med kristet innehåll.

Vad har vi uppnått i projektet?

SAT-7 består av fyra tv-kanaler för de kristna minoritetsgrupperna i regionen, men också en kanal som miljoner muslimer känner förtroende för och gärna tittar på. Programutbudet har en holistisk inriktning och omfattar EFKs alla fyra fokusområden. Under senare år har SAT-7 genom sina program intagit en tydlig hållning för ökad religionsfrihet i regionen. Man har också blivit en stark förespråkare för kvinnor vars rättigheter är starkt beskurna i regionen. Att berätta och kommunicera i samband med situationen i Iran, krisen i Libanon och jordbävningen i Turkiet och Syrien fortsätter att vara viktiga uppdrag.

Vad vill vi göra mer?

Genom nya program i lärjungaskap och bibelundervisning vill SAT-7 stödja den kristna kyrkan att växa i sin tro. Speciellt finns en önskan att hjälpa den växande kristna församlingen i Nordafrika och skapa program specifikt för folkgrupper i detta område. SAT-7 planerar att sända fler program med samhällsinriktning för att belysa frågor som utbildning, hälsa och mänskliga rättigheter. Evangeliet berör människans alla behov och SAT-7 vill genom sina program profilera kyrkans plats samhället.

Hälsning från en tittare

”Tittare från Turkiet: ” Jag kom nyligen ut ur fängelset där jag blev vän med flera kristna. Jag kan inte beskriva för er hur fantastiskt jag upplevde det att läsa Bibeln och nu ser jag mig själv som kristen. Kan ni hjälpa mig att få tag i en Bibel och träffa andra troende som bor nära mig? Jag vore så tacksam för hjälp!"

Tittare från Iran: " Tack för era värdefulla program. Tack vare det har jag och min familj kunnat förlåta de som skadat oss. Vi vill bjuda in Gud att komma in i våra liv och förvandla våra hjärtan. Gud välsigne er alla".

Insamlingsnummer 43532 · Ge för livet 63532

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Helen
Regionledare för Europa, Mellanöstern och Nordafrika


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.